Workshop Circulaire economie

Stivako is projectleider van het EKFI PLUS project. In dit project worden twee nieuwe opleidingen ontwikkeld voor MBO en HBO opleidingen in de grafi mediasector. De entrepreneur gerichte opleiding is Circulaire economie. Het materiaal is ontwikkeld specifiek voor de grafimedia sector. Ter introductie organiseert stivako een workshop van een dagdeel.

Wat is een circulaire economie? 

In een circulaire economie worden grondstoffen zo efficiënt mogelijk gebruikt, hergebruikt en gerecycled. Dit vermindert de afhankelijkheid van eindige grondstoffen en voorkomt verspilling. Het doel is om een systeem te creëren waarin waardevolle grondstoffen zo lang mogelijk in gebruik blijven, in plaats van dat ze na één keer gebruik worden weggegooid. De circulaire economie biedt veel voordelen voor zowel de maatschappij als het milieu. Door efficiënt gebruik te maken van grondstoffen kan de economie groeien en tegelijkertijd de druk op natuurlijke hulpbronnen verminderen. De circulaire economie kan ook bijdragen aan het creëren van nieuwe banen en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

Hoe kunnen we overgaan op een circulaire economie? 

De overgang naar een circulaire economie is een grote uitdaging en vereist samenwerking tussen overheid, bedrijven en consumenten. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld investeren in duurzame technologieën en hun productieprocessen aanpassen om afval te minimaliseren. Overheden kunnen regelgeving invoeren om de circulaire economie te stimuleren en consumenten kunnen hun eigen gedrag aanpassen door bijvoorbeeld duurzame producten te kiezen en afval te scheiden.

 
   « Meer Nieuws...