Om de klimaatdoelen van Parijs te halen moeten ook grafische bedrijven energie besparen. Dat is geen vrijblijvende zaak, maar wordt door de overheid wettelijk afgedwongen met de energie besparingsplicht en daarnaast met de nieuwe wettelijke informatieplicht. Bedrijven, die meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m3 gas verbruiken zijn al verplicht maatregelen te treffen, die zich binnen vijf jaar terugverdienen. 

Nieuw is dat bedrijven voor 1 juli 2019 ook moeten voldoen aan de nieuwe informatieplicht energiebesparing en de overheid gemeld moeten hebben welke maatregelen zij daadwerkelijk hebben uitgevoerd. Hiermee wil de overheid bereiken dat de bedrijven zich actief gaan bezig houden met hun energiebeleid. Bedrijven die niet voldoen aan energiebesparings- en informatieplicht krijgen boetes.

Om bedrijven te helpen hebben wij, in samenwerking met het Dienstencentrum, de opleidingen Energie coordinator Basis en - Vervolg ontwikkeld.

  • Energie coordinator Basis: Om als bedrijf adequaat aan de slag te kunnen gaan met het reduceren van het energieverbruik, is het van groot belang dat dit gecoördineerd gebeurd. Anders mis je wellicht kansen. Om dit te voorkomen is de Energie coördinator de aangewezen persoon om de energietransitie van het bedrijf in goede banen te leiden. Meer informatie en inschrijven klik hier.

  • Energie coordinator Vervolg: In aansluiting op de opleiding Energiecoördinator Basis  volgt de opleiding Energiecoördinator Vervolg die inzoomd op de energiemanagementaspecten van het bedrijf. Meer informatie en inschrijven klik hier.