Opleiding Management & Marketing Creatieve industrie

Wat moet je allemaal in huis hebben om een goede manager te zijn? Naast vakkennis moet je ook mensen kunnen aansturen, motiveren, de juiste beslissingen kunnen nemen, goed kunnen communiceren en inzicht hebben in bedrijfsprocessen. Deze opleiding is de hoger management opleiding voor mensen met een diploma Grafische MTS  / Grafische MBO-4, Staf & Kader opleiding of afgestudeerden aan een HBO die snel toegepaste kennis willen krijgen van de grafimedia branche of creatieve industrie. De opleiding bestaat uit verschillende modulen:

Module 1: Basisdeel

Het basisdeel van de opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

Persoonlijke vaardigheden: als een rode draad door het programma lopen de lessen persoonlijke vaardigheden. De deelnemers krijgen inzicht in hun eigen functioneren en het effect van hun gedrag op anderen.  Twee vragen staan centraal: waar ben ik goed in en wat kan ik nog beter doen? Een belangrijk onderdeel is de Outdoortraining, waarin je veel leert over effectief leidinggeven.   

Persoonlijke Profiel Analyse (PPA): is een methode om gedrag en vaardigheden in kaart te brengen.  Op basis van vier gedragsdimensies worden sterkten, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden in kaart gebracht. Iedere deelnemer krijgt een PPA die in een persoonlijk gesprek wordt toegelicht. 

Ontwikkelingen & trends in de communicatiemedia: kennis van actuele ontwikkelingen is van groot belang, met name de mogelijkheden voor grafimedia en creatieve bedrijven.

Module 2: Management

In deze module staat de organisatie en organisatiekunde centraal. Door verschillende brillen wordt naar alle aspecten en processen van het bedrijf gekeken en naar de onderlinge samenhang. Daarnaast leer je welke gevolgen veranderingsprocessen hebben voor een organisatie.

Je doet in deze specialisatie een onderzoek voor het eigen bedrijf en maakt een vergelijking tussen de bestaande en de gewenste situatie. Dit gaat gepaard met een advies voor jouw bedrijf. Een opdracht waarmee je dus veel waarde kan toevoegen!

Module 3: Marketing

In deze module krijg je een verdieping van de belangrijkste (toegepaste) marketing inzichten, waaronder online marketing, customer experience en marketingstrategieën. Je werkt naast de lessen aan een aantal opdrachten die aansluiten bij de praktijk van jouw bedrijf.

Module 4: Eindopdracht

Ter afronding van deze opleiding voer je een eindopdracht uit. Deze kan zowel betrekking hebben op het onderdeel Management als op het onderdeel Marketing.  De eindopdracht is altijd gerelateerd aan een onderzoeksvraag die betrekking heeft op een situaties in het bedrijf waar je werkzaam bent (geweest). 

Studiebelasting

Je volgt 25  bijeenkomsten gedurende de gehele studieperiode, in de schoolvakanties zijn er geen lessen. Daarnaast moet je rekening houden met zelfstudie, tijd voor het voorbereiden en maken van tentamens, werkstukken en opdrachten. 

Toelating

Een vooropleidingsniveau van MBO-4/grafische MTS wordt als minimaal instapniveau van je verwacht. Bij twijfel kun je contact opnemen met onze opleidingscoördinator voor vrijblijvend advies. 

Erkenning diploma

Het diploma dat je hebt behaald bij deze opleiding wordt erkend door de werkgeversorganisatie KVGO.

Inschrijven?

Klik op de datum in de kalender om het inschrijfformulier te openen. Niet al onze opleidingen, trainingen en workshops staan continue gepland. Staat er geen kalender of datum vermeld, neem dan contact op met Stivako voor meer informatie: info@stivako.nl.

 

Kalender

Momenteel zijn er geen data beschikbaar.