Opleiding Management & Marketing Creatieve industrie

Wat moet je allemaal in huis hebben om een goede manager te zijn? Naast vakkennis moet je ook mensen kunnen aansturen, motiveren, de juiste beslissingen kunnen nemen, goed kunnen communiceren en inzicht hebben in bedrijfsprocessen. Deze opleiding is de hoger management opleiding voor mensen met een diploma Grafische MTS  / Grafische MBO-4, Staf & Kader opleiding of afgestudeerden aan een HBO die snel toegepaste kennis willen krijgen van de grafimedia branche of creatieve industrie. De opleiding bestaat uit een basisdeel en de specialisatie Management en Marketing.

Management & Marketing Basisdeel

Het basisdeel van de opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Persoonlijke vaardigheden: als een rode draad door het programma lopen de lessen persoonlijke vaardigheden. De deelnemers krijgen inzicht in hun eigen functioneren en het effect van hun gedrag op anderen.  Twee vragen staan centraal: waar ben ik goed in en wat kan ik nog beter doen?
  • Persoonlijke Profiel Analyse (PPA): is een methode om gedrag en vaardigheden in kaart te brengen.  Op basis van vier gedragsdimensies worden sterkten, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden in kaart gebracht. Iedere deelnemer krijgt een PPA die in een persoonlijk gesprek wordt toegelicht.
  • Ontwikkelingen & trends in de communicatiemedia: kennis van actuele ontwikkelingen is van groot belang, met name de mogelijkheden voor grafimedia en creatieve bedrijven.

Specialisatie: Management

In deze specialisatie staat de organisatie en organisatiekunde centraal. Door verschillende brillen wordt naar alle aspecten en processen van het bedrijf gekeken en naar de onderlinge samenhang. Daarnaast leer je welke gevolgen veranderingsprocessen hebben voor een organisatie. Je doet in deze specialisatie onderzoek voor het eigen bedrijf en maakt een vergelijking tussen de bestaande en de gewenste situatie. Dit gaat gepaard met een advies voor jouw bedrijf. Een opdracht waarmee je dus veel waarde kan toevoegen!

Deze richting bestaat uit het onderdeel:

  • Theorie: 7S-model (in het bijzonder strategie)
  • Onderzoeksopdracht management

Specialisatie: Marketing

In de specialisatie marketing ga je een praktisch en toepasbaar marketingplan opstellen voor het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. In de lessen krijg je zowel theorie en relevante marketingkennis overgedragen als ondersteuning van onze docent in het opstellen van het marketingplan. Aan het eind van deze specialisatie heb je een concreet marketingplan uitgewerkt. 

 Deze richting bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Theorie: Marketing
  • Onderzoeksopdracht marketing

Studiebelasting

Je volgt ongeveer 25 bijeenkomsten gedurende de gehele studieperiode, in de schoolvakanties zijn er geen lessen. Daarnaast moet je rekening houden met zelfstudie, tijd voor het voorbereiden en maken van tentamens,werkstukken/ opdrachten. Je krijgt een keer per week les op woensdagavond van 18.00-21.00 uur (Amstelveen) of evt. zaterdagochtend van 09.30-12.30 uur (Eemnes).

Toelating

Een vooropleidingsniveau van MBO-4/grafische MTS wordt als minimaal instapniveau van je verwacht. Bij twijfel kan je contact opnemen met onze opleidingscoördinator voor vrijblijvend advies. 

Diploma

Je ontvangt het diploma na afronding van de basisopleiding en de beide specialisaties. Indien je de examens niet met een positief resultaat afsluit, ontvang je een deelnamecertificaat. Het diploma dat je behaald bij deze opleiding wordt erkend door de werkgeversorganisatie Koninklijke KVGO.

Subsidie

Bij inschrijving voor de opleiding, krijg je korting op de totale opleidingsprijs. Dit is afhankelijk van het gegeven of in 2017 nog subsidie te verkrijgen is. De cursusprijs met korting bedraagt in 2017 € 3750,-.Aanmeldingsformulier

Met dit inschrijfformulier kunt u zich aanmelden voor opleidingen en trainingen bij Stivako.

 

Cursus gegevens

Startdatum --
Einddatum --
Soort
Prijs
Duur opleiding
Locatie
 

Gegevens deelnemer

 
  
  
  
Man Vrouw
  
  
  
  
  
  
  

Opleidingsgegevens


 

Bedrijfsgegevens


 
  
  
 
 

Opmerkingen


 
  

  

Ondertekening


Door akkoord te gaan met onze Algemene Voorwaarden, gaat u akkoord met de door u ingevoerde gegevens.
U krijgt direct een email toegestuurd met een bevestigingslink. Uw aanvraag wordt verwerkt zodra u de link heeft aangeklikt.

 
Ik accepteer de Algemene Voorwaarden.