Projectmatig Werken met Communicatiemedia

Met deze training sluiten we aan bij de behoefte van grafimedia- en communicatiemedia bedrijven om praktische inzichten te krijgen in het produceren van crossmediale communicatiemiddelen. De training is bedoeld  voor directie en management van bedrijven in de grafimedia, uitgeverij, reclame en vormgeving en digitale producties.

Inhoud van de training:

Theorie en praktische opdrachten (aan de hand van artikelen, websites en Youtube) worden gecombineerd. De training bestaat uit vier modulen. 

  • Communicatiemiddelen: naast een overzicht en vergelijking van belangrijkste communicatiemiddelen, is er aandacht voor veranderende posities van media (zenden wordt dialoog) en wat er komt kijken bij het ontwikkelen van websites en apps.
  • Hoe organiseer ik projectmanagement? Mediaprojecten zijn vaak complex, omdat er vrijwel altijd meerdere vakdisciplines betrokken zijn. Dat stelt de nodige eisen aan de projectmanager. Om deze redenen besteden we aandacht voor het managen van projecten, het opstellen van een business case en het belang van een goed samenwerkend team.
  • Hoe verkoop ik projectmanagement van een mediaproject? Projectmanagement als dienst verkopen vergt het nodige van de organisatie in commercieel opzicht. Deze dienst zal breed bekend moeten worden en dat vraagt nieuwe methoden van marketing en verkoop. Deze module gaat daar op in, inclusief het daadwerkelijk verkopen.
  • Projectmanagement crossmedia als nieuw verdienmodel: hoe verdien je geld met je diensten? In deze modulen nemen we nieuwe business modellen onder de lopen, laten we een praktijkvoorbeeld zien en gaat u zelf aan de slag met het opstellen van een verdienmodel voor uw business.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat van de training als je het examen of opdrachten voldoende hebt afgesloten. Indien je het examen en/of de opdrachten niet of onvoldoende voltooid krijg je een bewijs van deelname.

Algemene informatie

Je volgt vier bijeenkomsten gedurende de gehele studieperiode, in de schoolvakanties zijn er geen lessen. Daarnaast moet je rekening houden met zelfstudie, tijd voor het voorbereiden en maken van tentamens,werkstukken/ opdrachten.