Col-Creation/ Co-Creatie

Het Dienstencentrum en Stivako participeren in een Europees Erasmus+ project genaamd Col-Creation (www.col-creation.com). Dit doen we samen met Spanje, Bulgarije en Oostenrijk. Het doel van Col-Creation is om mensen binnen en buiten het bedrijf (in de keten) te leren om slim te gaan samenwerken. Tegenwoordig is co-creatie van producten en diensten steeds belangrijker om invulling te kunnen blijven geven aan snel veranderende klantbehoeften. Het Col-Creation-project levert lesmateriaal voor MKB-ers om hierin sterker te worden.

Samenwerken loont altijd. Simpelweg omdat je met meer personen meer verschillende invalshoeken krijgt om een vraag van de klant te tackelen. Het gevaar om altijd alles zelf te willen bedenken, leidt vaak tot dezelfde soorten oplossingen, terwijl de klantbehoefte blijft veranderen en dus een nieuwe aanpak verwacht. Juist door slim samenwerken maak je het voor je bedrijf mogelijk om met frisse oplossingen te komen, die je (potentiële) klanten zullen verassen. En daarmee investeer je in de continuïteit van je bedrijf.

Col-Creation is een innovatief leerprogramma voor werkgevers en werknemers in het MKB, om hen stapsgewijs te trainen in het creatief aanvliegen van nieuwe behoeften van bedrijven. Uit ons vorig jaar afgesloten research project Thrive naar ondernemersvaardigheden bleek ook dat de toekomst meer samenwerking en co-creatie vraagt (www.thriveproject.eu).

Modules

De opleiding Col-Creation bestaat uit een aantal modules:

Module 1: Creatieve industie, nieuwe technologieen, crowdworking, online platforms/sharing economy;

Module 2: Samenwerking, open innovatie, co-creatie;

Module 3: Human Centered Design;

Module 4: Colaborative team management; groepsdynamica;

Module 5: Marketing, verkoop.

Studiebelasting

  • Lessen: je volgt bijeenkomsten gedurende een studieperiode van 10 weken. In de schoolvakanties zijn geen lessen. De lessen zullen gegeven worden te Schiphol-Rijk en online.
  • Zelfstudie: naast de lessen moet je rekening houden met ca. 2-3 uren per week studiebelasting voor het maken van opdrachten, het voorbereiden van het examen en voor de zelfstudie modules.  

Toelating

Er is geen minimaal vooropleidingsniveau voor deze opleiding vastgesteld.

Examen

Het examen is schriftelijk. Verder worden tijdens de lessen en gedurende de zelfstudie opdrachten gemaakt.

Erkenning diploma

Het diploma dat je hebt behaald bij deze opleiding wordt erkend door de werkgeversorganisatie KVGO.

Inschrijven?

Klik op de datum in de kalender om het inschrijfformulier te openen. Niet al onze opleidingen, trainingen en workshops staan continue gepland. Staat er geen kalender of datum vermeld, neem dan contact op met Stivako voor meer informatie: info@stivako.nl.