Actieve workshop Circulaire economie

De wereld staat voor grote uitdagingen als het gaat om de bescherming van onze planeet. Steeds meer mensen beseffen dat de huidige lineaire economie, waarin grondstoffen worden gewonnen, gebruikt en weggegooid, op de lange termijn niet duurzaam is. Gelukkig gloort er een oplossing aan de horizon: de circulaire economie. De workshop is bedoeld voor medewerkers van bedrijven die zich willen orienteren op de circulaire economie in de grafimedia sector. 

Inhoud Workshop

We behandelen de volgende onderwerpen: 

Wat is een circulaire economie?

In een circulaire economie worden grondstoffen zo efficiënt mogelijk gebruikt, hergebruikt en gerecycled. Dit vermindert de afhankelijkheid van eindige hulpbronnen en voorkomt verspilling. Het doel is om een systeem te creëren waarin waardevolle grondstoffen zo lang mogelijk in gebruik blijven, en niet na één gebruik worden weggegooid.

​Voordelen voor de maatschappij, bedrijf en milieu

De circulaire economie biedt veel voordelen voor zowel de samenleving als het milieu. Door het efficiënte gebruik van grondstoffen kan de economie groeien en wordt de druk op de natuurlijke hulpbronnen verminderd. De circulaire economie kan ook nieuwe banen helpen creëren en de uitstoot van broeikasgassen helpen terugdringen.

Hoe kunnen we naar een circulaire economie evolueren?

De transitie naar een circulaire economie is een grote uitdaging en vergt samenwerking tussen overheid, bedrijven en consumenten. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld investeren in duurzame technologieën en hun productieprocessen aanpassen om afval te minimaliseren. Overheden kunnen regelgeving invoeren om de circulaire economie te stimuleren en consumenten kunnen hun eigen gedrag aanpassen door bijvoorbeeld duurzame producten te kiezen en afval te scheiden.

De circulaire economie biedt een oplossing voor de uitdagingen waar de wereld voor staat. Door hulpbronnen efficiënt te gebruiken, afval te verminderen en een systeem te creëren waarin waardevolle hulpbronnen zo lang mogelijk in gebruik blijven, kan de circulaire economie bijdragen aan een duurzame toekomst voor ons allemaal.

Waar, wanneer en kosten

Deze workshop wordt gegeven op aanvraag of Incompany. Voor data van deze workshop op open inschrijving georganiseerd, zie kalender of inschrijfformulier. 

De workshop vindt plaats bij Stivako in Utrecht, van 16.00 tot 19.00 uur.

Kosten: € 169,-. excl. btw.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stivako, e-mail: info@stivako.nl

Kalender

Workshops  Locatie
26-09-2024 Utrecht