Actieve workshop CO2 footprint

Als je de CO2-uitstoot van je bedrijf wil verlagen en je daarmee klimaatbewust wil gaan ondernemen, is deze workshop een goed startpunt.

De mate van CO2-uitstoot wordt vastgelegd in de zgn. CO2-footprint. Er zijn ook andere benamingen hiervoor, zoals de Carbon footprint, de CO2-voetafdruk of de CO2-emissie-inventarisatie.

Deze CO2-voetafdruk is een inventarisatie van de CO2-uitstoot als gevolg van de bedrijfsactiviteiten. Ook het vervoer en het energiegebruik vallen onder deze inventarisatie.  

Ook commercieel is een CO2-voetafdruk steeds interessanter geworden, omdat het aantal inkopers dat naar je CO2-voetafdruk vraagt, groeiende is, zeker bij de overheid.

De workshop is bedoeld voor medewerkers van bedrijven die hun CO2-footprint willen berekenen en reduceren. Het geeft aanknopingspunten voor het verminderen van CO2-uitstoot en van de kosten.

Inhoud Workshop

We behandelen de volgende onderwerpen: 

  • Wat is de CO2-footprint,
  • Welke instrumenten zijn er waarmee je deze footprint voor je bedrijf kunt berekenen;
  • Hoe werkt ClimateCalc. Via dit specifieke instrument kun je klanten adviseren over alternatieve manieren om hun drukwerkwensen te realiseren.
  • Hoe kun je klanten helpen de CO2-voetafdruk van de order te compenseren (neutraliseren).
  • Hoe kun je de CO2-footprint communiceren naar de medewerkers, klanten en andere stakeholders. 

Waar, wanneer en kosten

Deze workshop wordt gegeven op aanvraag of Incompany. Voor data van deze workshop op open inschrijving georganiseerd, zie kalender of inschrijfformulier. 

De workshop vindt plaats bij Stivako op Schiphol-Rijk, van 16.00 tot 19.00 uur.

Kosten: € 149,-. excl. btw.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stivako, e-mail: info@stivako.nl

Kalender

Momenteel zijn er geen data beschikbaar.