Toekomstige skills en duurzame ontwikkeling in de Groene Salon

Het project Future Skills & Sustainable development in the Green Salon begonnen met een eerste kick off conferentie bij Stivako in Amstelveen, Nederland.

De belangrijkste doelstellingen van het Green Salon project is het ontwikkelen van: nieuwe educatieve producten zoals workshops over duurzaamheid en innovatie, ondernemerschap, lesmateriaal voor scholen en post beroepsonderwijs over duurzaamheid in de 'groene' salon, een studie van de systemen voor het beheer van duurzaamheid in de Hair & Beauty-sector, een diagnostische scan en roadmap voor bedrijven en scholen, een duurzaamheid spel en een internet bewustwording spel over duurzaamheid en ondernemersvaardigheden.

Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is gebaseerd op een eenvoudig principe: Alles wat we nodig hebben voor ons overleven en welzijn hangt, direct of indirect, van onze natuurlijke omgeving. Duurzaamheid maakt en onderhoudt de voorwaarden waaronder de mens en de natuur kan bestaan in productieve harmonie, waarbij men voldoet aan de sociale, economische en andere eisen van de huidige en toekomstige generaties.

Duurzaamheid is belangrijk om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst de beschikking blijven houden van water, materialen en andere middelen, om gezond en in een schone omgeving te kunnen leven.

Partners

De deelnemende organisaties:

  • AARHUS TECH is een grote onderwijsinstelling in Denemarken gespecialiseerd in technische studies en het aanbieden van een scala aan internationale activiteiten.
  • EL PALO is een VET-instituut in Spanje. De onderwijsniveaus aangeboden door El Palo omvatten baccalaureaat, beroepsopleiding in schoonheid, kappers en Personal Image Consultant en sociale programma's.
  • IGS (Institute de Gestion Sociale) in Frankrijk, een groep van instellingen voor hoger onderwijs, opleidingscentra en onderzoeksfaciliteiten gebaseerd op het concept van een internationale Professional University.
  • BRIDGWATER College is geschikt voor meer dan 15.000 full-time en part-time studenten per jaar en heeft meer dan 1.000 medewerkers. De studentenpopulatie omvat circa 3.500 16-18-jarigen, evenals 700 leerlingen na het hoger onderwijs.
  • ROC van Amsterdam in Nederland is een van de grootste community colleges in Europa, met ongeveer 35.000 studenten; 3.500 parttime en fulltime medewerkers, verdeeld over ongeveer 60 locaties.
  • STIVAKO, een Nederlands VET-instituut voor management en leiderschap in de gedrukte media en de creatieve industrie. Stivako is de coördinator van het project.

Meer informatie?

Bezoek de website van het project: www. greensalon.eu

 
   « Meer Nieuws...