Sustainability, Green Marketing and Media

for SME's in the Creative industries

Doelen van het project

Ook in Europa staat duurzaamheid en Groene marketing hoog op de prioriteitenlijst. De EU steunt projecten waarbij diverse partijen uit verschillende landen met elkaar samenwerken op het terrein van innovatie.

De belangrijkste doelen van dit project zijn duurzaamheid games te ontwikkelen, zowel fysiek als via internet en de ontwikkeling van opleidingsmateriaal over Green Marketing. De games en de cursus Groene marketing kan worden gebruikt voor zowel onderwijs- en opleidingsactiviteiten voor open inschrijving en incompany training. De games en training zijn afgestemd op de behoeften van studenten in scholen en medewerkers van bedrijven in de creatieve industrie.

Wat is Sustainability?

Duurzaamheid (Sustainability) is gebaseerd op een eenvoudig principe: alles wat we nodig hebben om te leven en ons welzijn is , direct of indirect, afhankelijk van de bronnen in onze natuurlijke omgeving. Duurzaamheid zorgt ervoor dat de mens in zijn natuurlijke omgeving kan bestaan waarbij er harmonie tussen de ecologische, sociale, economische en andere eisen van huidige en toekomstige generaties. 

Duurzaamheid is belangrijk om ervoor te zorgen dat we de beschikking hebben en zullen houden over het water, materialen en middelen om de leven op een gezonde manier en het milieu daarbij beschermen. Dit vraagt om een verandering in de houding ten opzichte van de wijze van omgaan met grondstoffen, de wijze van produceren en gebruiken. Dit project richt zich op bewustwording over duurzaamheid en het adequaat communiceren met doelgroepen van bedrijven die al stappen hebben gezet op het gebied van duurzaam produceren.

Deelnemende organisaties

De deelnemende organisaties zijn:

  • GA: de Deense werkgeversorganisatie voor de grafimedia-industrie
  • Cubion: een Deens adviesbureau
  • IGS (Institut de Gestion Sociale) een instituut voor hoger onderwijs gevestigd in Lyon, Parijs en Toulouse
  • Het Technological Institute of Optics, Colour, and Image Aido uit Valencia, Spanje,
  • Het Dienstencentrum, het adviesbureau in de grafimedia branche
  • Işık University uit Istanbul, Turkije
  • Stivako, het instituut voor ondernemersonderwijs in de grafimedia- en creatieve sector.

Stivako is de projectcoördinator.