Stivako Educatie

Stivako Educatie is onderdeel van het opleidingsinstituut Stivako. Stivako Educatie is in het leven geroepen om onderwijsland in Nederland gaandeweg te optimaliseren. Stivako Educatie start bij de toekomst, de jongeren van nu. Stivako Educatie ziet in hoe belangrijk het kiezen van de juiste vervolgstudie is.

Studiekeuze

Stivako Educatie begeleidt jongeren in hun studiekeuzeproces. Door middel van het invullen van de Student Profiel Analyse (SPA) leren zij ontdekken wie ze zijn, wat hen drijft en wat hun kwaliteiten en aandachtspunten zijn. Hun persoonlijke gedragsstijl wordt zichtbaar. Wie je bent, uit je namelijk in jouw gedrag.

Hun persoonlijk profiel wordt besproken en gekoppeld aan mogelijke vervolgopleidingen. De verkregen zelfkennis geeft jongeren solide handvatten om de juiste keuze te maken met betrekking tot hun toekomst. De SPA kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Deze website informeert alle betrokkenen.

SPA (Student Profiel Analyse)

Wat voor analyse is het? 
De SPA is een digitale persoonlijkheidsanalyse inclusief een rapportbespreking die u inzicht geeft in de interesses, kwaliteiten en drijfveren van uw kind. Uit de rapportbespreking volgt een indicatief studiekeuze-advies volledig gebaseerd op uw kind.

Waarom moet mijn kind juist deze analyse maken?
U kunt uw kind beter begeleiden in de studiekeuze met de SPA als hulpmiddel. De analyse is toegankelijk, gemakkelijk in gebruik, effectief en geeft een accuraat beeld van de persoonlijkheid en het gedrag van uw kind.

Er zijn talloze persoonlijkheidstesten die je in één bepaalde typologie plaatsen. De SPA is geen test, maar een analyse die zeer persoonlijk is van aard. De SPA combineert vier profielfactoren dominant, invloed, stabiliteit en conformiteit in een persoonlijk profiel. Elke profielfactor wordt gezien als onderdeel van de gedragsstijl uw kind. Maximaal drie factoren vormen de werksterkten van uw zoon/dochter. De overige factoren zijn ondersteunende factoren. De ondersteunende factoren hebben invloed op de wijze waarop de werksterkten tot uiting komen, het gedrag. Ieder profiel is dus uniek.

Wanneer kan mijn kind deze analyse maken?
De SPA kan elk moment worden aangevraagd en digitaal worden ingevuld. Het invullen duurt gemiddeld acht minuten.

Waar kan mijn kind deze analyse maken?
De SPA kan in principe overal met toegang tot internet via een pc, laptop of tablet gemaakt worden.

Naar de website

Klik hier om naar de website van Stivako-Educatie te gaan.