Schrijf nu in!

Preventiemedewerker Grafimedia

De preventiemedewerker is een medewerker die een aantal specifieke taken rond Arbozorg toebedeeld krijgt. Hierbij speelt de ARBO Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) een belangrijke rol.

Bij bedrijven met minder dan 25 medewerkers kan de directeur de taken van de preventiemedewerker zelf uitvoeren, mits hij/zij daar voldoende kennis over bezit. Van bedrijven met meer dan 25 medewerkers wordt verwacht dat de directeur in overleg met de werknemers een officiële preventiemedewerker aanstelt. 

De preventiemedewerker (of de directeur) moet op zijn of haar taak berekend zijn. In veel gevallen is dan ook extra training nodig om aan de nieuwe Arbo-wetgeving te kunnen voldoen. Daarom biedt Stivako in samenwerking met het Dienstencentrum een op de bedrijfstak toegesneden training aan van drie dagdelen.

Modules

Module 1: ARBO-wetgeving en aansprakelijkheid, Wettelijke taken:  functie, taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de preventiemedewerker, De preventiemedewerker in de praktijk 

Module 2: De Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E): de risico’s in het grafimedia bedrijf, Presentaties over risico’s in het eigen bedrijf, de ARBO-catalogus 

Module 3: Opzetten van een ARBO project, Adviseren, communiceren en omgaan met weerstand, Ervaringen uit de praktijk uitwisselen

Studiebelasting

Je volgt 3 bijeenkomsten gedurende de gehele studieperiode, in de schoolvakanties zijn er geen lessen. Daarnaast moet je rekening houden met zelfstudie, tijd voor het voorbereiden en maken van tentamens, werkstukken/ opdrachten. De lessen vinden plaats tussen 14.00-17.00 uur.

Toelating

Er is geen minimaal vooropleidingsniveau voor deze opleiding vastgesteld.

Examen (facultatief)

Deelnemers kunnen facultatief een examen afleggen. 

Erkenning diploma

Het diploma dat je behaalt bij deze opleiding wordt erkend door de sociale partners waaronder de werkgeversorganisatie KVGO. KVGO-leden krijgen € 50,- per deelnemer korting op de cursuskosten.

Inschrijven?

Klik op de datum in de kalender om het inschrijfformulier te openen. Niet al onze opleidingen, trainingen en workshops staan continue gepland. Staat er geen kalender of datum vermeld, neem dan contact op met Stivako voor meer informatie: info@stivako.nl.

Kalender

Momenteel zijn er geen data beschikbaar.
 


Aanmeldingsformulier

Met dit inschrijfformulier kun je jezelf aanmelden voor opleidingen en trainingen bij Stivako.

 

Cursus gegevens

Startdatum 08-10-2024
Einddatum 12-11-2024
Soort training
Prijs € 999.00
Duur opleiding 3 weken
Locatie Utrecht
 

Gegevens deelnemer

 
  
  
  
Man Vrouw
  
  
  
  
  
  
  

Opleidingsgegevens


 

Bedrijfsgegevens


 
  
  
 
 

Opmerkingen


 
  

  

Ondertekening


Door akkoord te gaan met onze Algemene Voorwaarden en ons privacy beleid, ga je akkoord met de door jouw ingevoerde gegevens. Je krijgt direct een email toegestuurd met een bevestigingslink. Jouw aanvraag wordt verwerkt zodra jij de link heeft aangeklikt.

 
Ik accepteer de Algemene Voorwaarden, ons privacy beleid en ben ouder dan 16 jaar.