Nieuwe opleiding Col-Creation wordt getest!

Het Dienstencentrum en Stivako participeren in een Europees Erasmus+ project genaamd Col-Creation (www.col-creation.com). Dit doen we samen met Spanje, Bulgarije en Oostenrijk. Het doel van Col-Creation is om mensen binnen en buiten het bedrijf (in de keten) te leren om slim te gaan samenwerken. Deze opleiding wordt ook getest in Nederland. Heeft u belangstelling om gratis deel te nemen, neem dan contact mnet ons op!

Co-Creatie

Tegenwoordig is co-creatie van producten en diensten steeds belangrijker om invulling te kunnen blijven geven aan snel veranderende klantbehoeften. Het Col-Creation-project heeft leermiddelen en eeen opleiding ontwikkeld voor MKB-ers om hierin sterker te worden. Uit onderzoek blijkt dat als je samenwerkt verder komt dan als je solo opereert. Simpelweg omdat je met meer personen meer verschillende invalshoeken krijgt om een vraag van de klant op te lossen. Bedrijfsblindheid is een gevaar dat om de hoek komt kijken bij alleen werken. Omdat je steeds alles zelf moet bedenken, leidt dit vaak tot dezelfde typen oplossingen, terwijl de klantbehoefte blijft veranderen en dus een nieuwe aanpak verwacht wordt. Juist door slim samenwerken maak je het voor je bedrijf mogelijk om met frisse oplossingen te komen, die je (potentiële) klanten zullen verassen. En daarmee investeer je in de continuïteit van je bedrijf.

Col-Creation is een innovatief leerprogramma voor werkgevers en werknemers in het MKB, om hen stapsgewijs te trainen in het creatief aanvliegen van nieuwe behoeften van bedrijven. Uit ons vorig jaar afgesloten research project Thrive naar ondernemersvaardigheden bleek ook dat de toekomst meer samenwerking en co-creatie vraagt (www.thriveproject.eu).

Meer informatie over de opleiding? Klik hier!

 
   « Meer Nieuws...