Management & Marketing Specialisatie

De opleiding Management & Marketing stoomt je klaar voor een functie op leidinggevend niveau. De opleiding bestaat uit een basisdeel en de specialisatie Management of Marketing.

Specialisatie: Management

In deze specialisatie staat de organisatie en organisatiekunde centraal. Door verschillende brillen wordt naar alle aspecten en processen van het bedrijf gekeken en naar de onderlinge samenhang. Daarnaast leer je welke gevolgen veranderingsprocessen hebben voor een organisatie. Je doet in deze specialisatie onderzoek voor het eigen bedrijf en maakt een vergelijking tussen de bestaande en de gewenste situatie. Dit gaat gepaard met een advies voor jouw bedrijf. Een opdracht waarmee je dus veel waarde kan toevoegen!

Deze richting bestaat uit vier onderdelen:

  • Introductie bedrijfseconomie
  • Theorie: 7S-model (in het bijzonder strategie)
  • Diverse trainingen en games waaronder: de outdoortraining, het managementgame en het duurzaamheidspel
  • Onderzoeksopdracht management

Specialisatie: Marketing

In de specialisatie marketing ga je een praktisch en toepasbaar marketingplan opstellen voor het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. In de lessen krijg je zowel theorie en relevante marketingkennis overgedragen als ondersteuning van onze docent in het opstellen van het marketingplan. Aan het eind van deze specialisatie heb je een concreet marketingplan uitgewerkt. 

 Deze richting bestaat uit vier onderdelen:

  • Introductie bedrijfseconomie
  • Theorie: Marketing
  • Diverse trainingen en games waaronder: de outdoortraining, het managementgame en het duurzaamheidspel
  • Onderzoeksopdracht marketing

Studiebelasting

Je volgt ongeveer 18 bijeenkomsten gedurende de gehele studieperiode, in de schoolvakanties zijn er geen lessen. Daarnaast moet je rekening houden met zelfstudie, tijd voor het voorbereiden en maken van tentamens,werkstukken/ opdrachten. Je krijgt een keer per week les op maandagavond van 18.00-21.00 uur (Amstelveen) of zaterdagmiddag van 13.00-16.00 uur (Soest).

Toelating

Een vooropleidingsniveau van MBO-4/grafische MTS wordt als minimaal instapniveau van je verwacht. Bij twijfel kan je contact opnemen met onze opleidingscoördinator voor vrijblijvend advies. 

Diploma

Je ontvangt het diploma na afronding van de basisopleiding en een specialisatie. Indien je één onderdeel volgt, ontvang je hiervoor een certificaat. Het diploma dat je behaald bij deze opleiding wordt erkend door de werkgeversorganisatie Koninklijke KVGO. Bij inschrijving voor de gehele opleiding ineens, krijg je 15% korting op de totale opleidingsprijs. In de meeste gevallen volg je dan eerst de basisopleiding en aansluitend de specialisatie.