Lean Manufacturing,

optimaliseer het productieproces met LEAN werken in de creatieve sector.

LEAN is het vermogen om meer te bereiken met minder. Kortom: beter presteren. De LEAN filosofie richt zich op het vergroten van de klantwaarde met minder inspanningen, fouten, materiaal, energie, tijd en ruimte. Het ultieme doel van LEAN? Het beste bedrijfsresultaat bereiken door verspillingen zo veel mogelijk te elimineren.

Met de LEAN manufacturing training leer je een andere manier van kijken en werken. Een manier van werken waarmee je met het huidige machinepark en mensen een efficiëntieverbetering tot wel 25% van de huidige productiecapaciteit kan bereiken. En dat is géén sprookje.

Bijeenkomsten

Tijdens elke bijeenkomst (totaal zeven) wordt een module behandeld:

  • Introductie LEAN en het LEAN spel: tijdens deze bijeenkomst krijg je een uitgebreide introductie van het begrip LEAN en een eerste praktische ervaring met LEAN werken.
  • Strategie, analyse en zelfdiagnose: krijg inzicht in de eigen Lean performance en geef antwoord op de vraag wat LEAN voor jouw bedrijf kan betekenen. 
  • Value Stream Mapping: breng de waardestromen van jouw bedrijf in kaart en leer tevens waar de verbeterpunten liggen.
  • Verspillingen en kaizen: de zeven verspillingen worden nader uitgelegd en tevens worden de verspillingen binnen het eigen bedrijf gedefinieerd.
  • 5S: Scheiden, Schoonmaken, Sorteren, Standaardiseren Systematiseren. Maar wat kan je met deze termen? De 5S filosofie wordt in deze module verder toegelicht.
  • Boardmeetings: leer waarom duurzaam kwaliteitsmanagement en de onderliggende principes hiervan zo belangrijk zijn.
  • Gap analyse / LEAN assessment: welke vooruitgang is er geboekt en waar liggen verbeterslagen? Dit breng je in kaart door het maken van een GAP (kloof analyse).

Toelating

Er is geen minimaal vooropleidingsniveau voor deze opleiding vastgesteld.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat van de training als je het examen of opdrachten voldoende hebt afgesloten. Indien je het examen en/of de opdrachten niet of onvoldoende voltooid krijg je een bewijs van deelname.

Studiebelasting

Je volgt 7 bijeenkomsten gedurende de gehele studieperiode, in de schoolvakanties zijn er geen lessen. Daarnaast moet je rekening houden met zelfstudie, tijd voor het voorbereiden en maken van tentamens,werkstukken/ opdrachten.

Inschrijven

Inschrijving als cursus met open inschrijving op aanvraag. Kosten bedragen € 1750,- per deelnemen. De training Lean manufacturing kan ook incompany worden georganiseerd.