Lean werken in uw (productie) organisatie,

optimaliseer het productieproces met LEAN werken in de creatieve sector.

LEAN is het vermogen om meer te bereiken met minder. Kortom: beter presteren. De LEAN filosofie richt zich op het vergroten van de klantwaarde met minder inspanningen, fouten, materiaal, energie, tijd en ruimte. Het ultieme doel van LEAN? Het beste bedrijfsresultaat bereiken door verspillingen zo veel mogelijk te elimineren.

Met de LEAN manufacturing training leer je een andere manier van kijken en werken. Een manier van werken waarmee je met het huidige machinepark en mensen een efficiëntieverbetering tot wel 25% van de huidige productiecapaciteit kan bereiken. En dat is géén sprookje.

Bijeenkomsten

Tijdens elke bijeenkomst (totaal zeven) wordt een module behandeld:

  • Introductie LEAN en het LEAN spel: tijdens deze bijeenkomst krijg je een uitgebreide introductie van het begrip LEAN en een eerste praktische ervaring met LEAN werken.
  • Elimineren van obstakels (8 verspillingen): de acht verspillingen worden nader uitgelegd en tevens worden de verspillingen binnen het eigen bedrijf gedefinieerd.
  • Werkplek optimalisatie (5S): Scheiden, Structureren, Schoonmaken,  Standaardiseren en Stand houden. De 5S filosofie is direct toepasbaar binnen het bedrijf, zowel in de productie als op kantoor.
  • Procesbeheersing (VSM): breng de waardestromen van jouw bedrijf in kaart en leer tevens waar de verbeterpunten liggen, hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de oorzaak-analyse
  • Meten van prestaties (KPI): in de module ga je kennis maken met de nut en noodzaak van KPI's in het bedrijf. Aan de hand van voorbeeld KPI's leer je sturen op basis van feitelijke prestaties.
  • Effectief veranderen (Kata): hoe ga je om met weerstand (stakeholders) binnen het bedrijf? Zorg dat verbeterprojecten uitgevoerd worden tot het gewenste resultaat behaald is.
  • Visueel management (Kaizen): maken van de praktische vertaling van alle geleerde stof naar continue verbeteren door de inzet van visuele middelen.

Toelating

Er is geen minimaal vooropleidingsniveau voor deze opleiding vastgesteld.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat van de training als je het examen of opdrachten voldoende hebt afgesloten. Indien je het examen en/of de opdrachten niet of onvoldoende voltooid krijg je een bewijs van deelname.

Studiebelasting

Je volgt 7 bijeenkomsten gedurende de gehele studieperiode, in de schoolvakanties zijn er geen lessen. Daarnaast moet je rekening houden met zelfstudie, tijd voor het voorbereiden en maken van tentamens,werkstukken/ opdrachten.

Inschrijven

Inschrijving als cursus met open inschrijving op aanvraag. Kosten bedragen € 1750,- per deelnemen. De training Lean manufacturing kan ook incompany worden georganiseerd.

Inschrijven?

Klik op de datum in de kalender om het inschrijfformulier te openen. Niet al onze opleidingen, trainingen en workshops staan continue gepland. Staat er geen kalender of datum vermeld, neem dan contact op met Stivako voor meer informatie: info@stivako.nl.

Kalender

Momenteel zijn er geen data beschikbaar.