Schrijf nu in!

Opleiding Introductie Grafimedia

De Opleiding Introductie Grafimedia is een goede oriëntatie op de grafimedia branche en de verschillende grafische technieken. Deze opleiding is vooral bedoeld voor iedereen die geen (of weinig) grafische kennis heeft en zich in korte tijd de basiskennis eigen wil maken (bijvoorbeeld zij-instromers).

Modules    

Er zijn in totaal 5 bijeenkomsten, verdeeld over de volgende modules:

Module 1: Overzicht van producten, diensten, bedrijfstak en ontwikkelingen:  algemeen overzicht van de grafimedia bedrijfstak (wie behoren tot de bedrijfstak), overzicht van grafische producten (van verpakkingen tot visitekaartje), de aanvullende diensten (van beeldbewerking tot voorraadbeheer) en de belangrijkste ontwikkelingen in de sector.

Module 2: Organisatie: hoe werkt een grafisch bedrijf,  welke taken en functies zijn er, hoe lopen de interne processen?

Module 3: Prepress/Premedia en PDF Workflow: een kijkje in de belangrijkste software voor de prepress: Creative Suite (o.a.  InDesign, Photoshop en Illustrator).  Daarnaast een inleiding in PDF en de PDF Workflow.

Module 4: Drukken en Printen:  druktechnieken, CTP, impositie, vellenoffset, rotatieoffset en digitaal drukken. Ook:  Proeven, vaktermen, kwaliteit, printen en variabele data printing

Module 5: Grafische afwerking en Materialenkennis: grafische nabewerkingstechnieken (o.a. snijden, pregen, rillen) en inzicht in eigenschappen en mogelijkheden van materialen (inkten, papiersoorten, andere substraten)

Studiebelasting

Je volgt 5 bijeenkomsten gedurende de gehele studieperiode, in de schoolvakanties zijn er geen lesbijeenkomsten. Daarnaast moet je rekening houden met zelfstudie, tijd voor het voorbereiden.

Toelating

Er is geen minimaal vooropleidingsniveau voor deze opleiding vastgesteld.

Certificaat

Bij voldoende deelname aan de lessen wordt een deelnamecertificaat verstrekt.

Cursusdata en op aanvraag

Deze opleiding wordt conform de cursusagenda gegeven en op aanvraag of Incompany. Het aanvragen van meer informatie kan via 020-543 56 70 of via het contactformulier.

Inschrijven is niet meer mogelijk!

Wellicht is er een andere datum beschikbaar? Neem contact met ons op.Man Vrouw
  
  
  
 

Ondertekening

 
Ik ga akkoord met het Privacy beleid en ben ouder dan 16 jaar. .