Opleiding Introductie Grafimedia & SIGN

De Opleiding Introductie Grafimedia & SIGN is een goede oriëntatie op de grafimedia en SIGN branche en de verschillende (grafische) technieken. Deze opleiding is vooral bedoeld voor iedereen die geen (of weinig) technische kennis heeft en zich in korte tijd de basiskennis eigen wil maken (bijvoorbeeld zij-instromers).

Doelgroep

De opleiding is gericht en kan maatwerk gemaakt worden op:

  • account managers, ordermanagers, verkopers en andere (technisch)-commerciële medewerkers
  • inkopers van grafimedia en SIGN producten
  • recent toegetreden medewerkers in de sector zoals management en stafmedewerkers van grafimedia en SIGN bedrijven 
  • (grafimedia) vormgevers en designers die de technische kennis van de grafimedia en SIGN willen verdiepen
  • anderen waarvoor een basis kennis van de technische processen en de organisatie en ontwikkeling van de grafimedia en SIGN sector relevant is.

Modules    

Er zijn in totaal 5 bijeenkomsten, verdeeld over de volgende modules:

Module 1: Overzicht van producten, diensten, bedrijfstak en ontwikkelingen:  algemeen overzicht van de grafimedia bedrijfstak (wie behoren tot de bedrijfstak), overzicht van grafische producten (van verpakkingen tot visitekaartje), de aanvullende diensten (van beeldbewerking tot voorraadbeheer) en de belangrijkste ontwikkelingen in de sector.

Module 2: Organisatie: hoe werkt een grafisch/SIGN bedrijf,  welke taken en functies zijn er, hoe lopen de interne processen? Verduurzamen en milieu.

Module 3: Prepress/Premedia en PDF Workflow: een kijkje in de belangrijkste software voor de prepress: Creative Suite (o.a.  InDesign, Photoshop en Illustrator).  Daarnaast een inleiding in PDF en de PDF Workflow. Overige bestandsvormen.

Module 4: Drukken en Printen:  druktechnieken (herkenbaarheid en toepassingen), CTP, impositie, vellenoffset, rotatieoffset en digitaal drukken. Ook:  Proeven, vaktermen, kwaliteit, printen en variabele data printing. Kleurenleer, halftoon, resolutie en desitometrie.

Module 5: Grafische afwerking en Materialenkennis: grafische nabewerkingstechnieken (o.a. snijden, pregen, rillen. brocheren) veredelen van drukwerk en inzicht in eigenschappen en mogelijkheden van materialen (inkten, papierfabricage en papiersoorten, andere substraten)

Studiebelasting

Je volgt 5 bijeenkomsten gedurende de gehele studieperiode, in de schoolvakanties zijn er geen lesbijeenkomsten. Daarnaast moet je rekening houden met zelfstudie, tijd voor het voorbereiden.

Toelating

Er is geen minimaal vooropleidingsniveau voor deze opleiding vastgesteld.

Certificaat

Bij voldoende deelname aan de lessen wordt een deelnamecertificaat verstrekt.

Cursusdata en op aanvraag

Deze opleiding wordt conform de cursusagenda gegeven en op aanvraag of Incompany. Het aanvragen van meer informatie kan via 020-543 56 70.

Inschrijven?

Klik op de datum in de kalender om het inschrijfformulier te openen. Niet al onze opleidingen, trainingen en workshops staan continue gepland. Staat er geen kalender of datum vermeld, neem dan contact op met Stivako voor meer informatie: info@stivako.nl.

Kalender

Momenteel zijn er geen data beschikbaar.