Schrijf nu in!

Informatiebeveiliging – basisveiligheid

De opleiding informatiebeveiliging – basisveiligheid geeft u snel inzicht in de meest relevante taken, risico’s en maatregelen. U leert over de stappen die u moet zetten voor de wetgever en hoe u uw klant bedient. Daarnaast werkt u praktisch aan het terugdringen van de meest belangrijke risico’s. De opleiding telt de volgende modulen:

Modulen 

Module 1: Inleiding en Risico’s inschatten en beperken – Deel I. U leert over de belangrijkste trends in informatiebeveiliging. U begint met het direct praktisch inschatten van risico’s en het opstellen van een plan om de belangrijkste risicogebieden aan te pakken. U krijgt huiswerk, dat aan het einde van de opleiding behandeld wordt.

Module 2: Minimale basiseisen voor uw ICT. U past een korte inventarisatiemethode toe voor uw bedrijf om de primaire systemen te bepalen, het belang daarvan, en welke afspraken u wilt maken met medewerkers, leveranciers en klanten.

Module 3: Wet- en regelgeving en omgaan met datalekken. U leert de meest relevante aspecten van wetten – met name de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en hoe u moet reageren op datalekken.

Module 4: Voldoen aan klanteisen én leveranciers beheersen (bewerkersovereenkomsten). U leert snel voor uw organisatie de belangrijkste valkuilen bij bewerkersovereenkomsten, en hoe u richting uw klant én uw leverancier zorgt voor de ingevulde verplichte bijlagen met beheersmaatregelen.

Module 5:  Risico’s inschatten en beperken – Deel II. Tijdens de cursus en als huiswerk heeft u gewerkt aan uw kernachtige security risico analyse. In deze module maken we deze zoveel mogelijk af en zorgen wij er voor dat u een effectief plan van aanpak heeft zodat u gelijk verder kan met het onderwerp. 

Examen 

Deelnemers kunnen facultatief een examen afleggen. Bij goed resultaat krijgt de deelnemer het diploma Informatiebeveiliging-basisveiligheid. Voor de deelnemers aan deze opleiding zijn er geen kosten van deelname aan het examen.

Lestijden/studiebelasting

Lestijden: 14.00-17.00 uur te Schiphol-Rijk

Naast de vakken/lessen moet u rekening houden met een studiebelasting door middel van zelfstudie, het maken van opdrachten en het voorbereiden van het examen.

Toelating

Er is geen minimaal vooropleidingsniveau voor deze opleiding vastgesteld.

Erkenning diploma

Het diploma dat u behaalt bij deze opleiding wordt erkend door de werkgeversorganisatie KVGO.

Op aanvraag

Deze opleiding wordt ook gegeven op aanvraag of Incompany. Het aanvragen van meer informatie kan via 020-543 55 25 of via ons contactfomulier.

 Aanmeldingsformulier

Met dit inschrijfformulier kunt u zich aanmelden voor opleidingen en trainingen bij Stivako.

 

Cursus gegevens

Startdatum 18-09-2018
Einddatum 22-09-2018
Soort opleiding
Prijs € 1050.00
Duur opleiding 5 weken
Locatie Schiphol-Rijk
 

Gegevens deelnemer

 
  
  
  
Man Vrouw
  
  
  
  
  
  
  

Opleidingsgegevens


 

Bedrijfsgegevens


 
  
  
 
 

Opmerkingen


 
  

  

Ondertekening


Door akkoord te gaan met onze Algemene Voorwaarden en ons privacy beleid, gaat u akkoord met de door u ingevoerde gegevens. U krijgt direct een email toegestuurd met een bevestigingslink. Uw aanvraag wordt verwerkt zodra u de link heeft aangeklikt.

 
Ik accepteer de Algemene Voorwaarden, ons privacy beleid en ben ouder dan 16 jaar.