Grafici zijn goed in techniek, maar nog leerlingen in marketing en verkoop

Klaagde een relatie van ons niet zo lang geleden. Via Social Media had hij een oproep aan drukkerijen gedaan een offerte uit te brengen voor het drukken van een boek.
In totaal reageerden via e-mail 17 drukkerijen, meestal inclusief een offerte. Dat er prijsverschillen zouden zijn, had onze relatie wel verwacht, maar een verschil van bijna € 2000,- in prijs (van € 1875,- tot € 3839,-) voor exact hetzelfde product, had hem bijzonder verrast. Maar nog opvallender vond hij dat slechts één bedrijf zowel echte belangstelling toonde als om meer informatie vroeg via een telefoontje. “Het lijkt erop of grafische bedrijven in het wilde weg om zich heen schieten als het gaat om hun marketing- en verkoopbeleid”, mopperde hij nog wat na toen hij ons pand verliet.

In ongeveer dezelfde tijd verscheen het onderzoeksrapport van de Vrije Universiteit. Ze onderzochten wat er nu voor zorgt dat grafische bedrijven belemmerd worden in hun innovatie en groei.
Er blijken vier barrières tot innovatie te zijn: onvoldoende financiën, onvoldoende nieuw personeel en onvoldoende zicht op wat in de externe markt gebeurt. De vierde barrière is dat bij niet-groeiende bedrijven te weinig kennis over marketing, sales en strategie aanwezig is. Dit gebrek zorgt er voor dat bedrijven minder goed in staat zijn om te innoveren en te groeien. En dat is in deze tijd absoluut nodig!

Eén + één = twee, zeggen we dan.

Hoog tijd om iets aan deze situatie te gaan doen. Daarom wil Stivako grafische bedrijven ondersteunen in het verbeteren van de verkoopprestaties. We doen dat door de drempel naar onze commerciële opleidingen sterk te verlagen.

Start het nieuwe ‘schooljaar’ met een verkooptraining van Stivako

Verkopen kun je zonder meer leren! In de Commerciële Opleiding Verkoop & Advies oefen je in realistische rollenspellen met verschillende soorten situaties en klanten. Je leert hun koopsignalen op te pakken, te luisteren en hen succesvolle oplossingen te adviseren.

Om de drempel te verlagen en je te laten kennismaken met de opleiding, is de eerste les gratis!** KVGO-leden ontvangen tot 40% subsidie op deze opleiding via het A&O fonds.
Niet-leden ontvangen 25% subsidie via het OCI-fonds.

**Als je na de eerste les besluit om niet mee te doen, dan zijn er geen kosten. De betalingsverplichting gaat pas in als je je na de eerste les alsnog inschrijft.

De eerste les vindt plaats op vrijdag 30 augustus, van 09.30 tot 12.30 uur, bij Stivako op Schiphol-Rijk. Voor broodjes wordt gezorgd.

Nieuwsgierig geworden en wil je meedoen? Meld je dan nu aan door een reply op deze e-mail. Inschrijven en meer informatie over de opleiding vind je hier.


Kijk of www.stivako.nl voor deze en andere opleidingen.
Heb je vragen, bel of mail ons dan op: info@stivako.nl, tel. 020-5435670.

 
   « Meer Nieuws...