EKFI PLUS ontwikkelt nieuwe opleidingen

Stivako is projectleider van het EKFI PLUS project. In dit project worden twee nieuwe opleidingen ontwikkeld voor MBO en HBO opleidingen in de grafi mediasector.

De technisch georienteerde opleiding gaat over Mixed reality in Print, Sign and Packagingmedia.

Mixed reality (MR) in print- en signmedia biedt een innovatieve en aantrekkelijke manier om informatie en boodschappen over te brengen aan een breder publiek. Door MR te gebruiken kunnen gedrukte media interactiever, dynamischer en memorabeler worden. Deze technologie kan een meer meeslepende ervaring creëren voor de kijker, waardoor ze kunnen interageren met informatie op een manier die niet mogelijk is met traditionele gedrukte media. MR in print- en signmedia kan ook een nieuw platform bieden voor adverteerders en marketeers om hun doelgroep te bereiken, waardoor meer aantrekkelijke en effectieve marketingcampagnes ontstaan. In het algemeen biedt MR in print- en signmedia een nieuwe manier om informatie en berichten te communiceren, waardoor het een opwindend en waardevol hulpmiddel is voor een verscheidenheid aan industrieën.

De entrepreneur gerichte opleiding is Circulaire economie.

Wat is een circulaire economie? In een circulaire economie worden grondstoffen zo efficiënt mogelijk gebruikt, hergebruikt en gerecycled. Dit vermindert de afhankelijkheid van eindige grondstoffen en voorkomt verspilling. Het doel is om een systeem te creëren waarin waardevolle grondstoffen zo lang mogelijk in gebruik blijven, in plaats van dat ze na één keer gebruik worden weggegooid. De circulaire economie biedt veel voordelen voor zowel de maatschappij als het milieu. Door efficiënt gebruik te maken van grondstoffen kan de economie groeien en tegelijkertijd de druk op natuurlijke hulpbronnen verminderen. De circulaire economie kan ook bijdragen aan het creëren van nieuwe banen en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Hoe kunnen we overgaan op een circulaire economie? De overgang naar een circulaire economie is een grote uitdaging en vereist samenwerking tussen overheid, bedrijven en consumenten. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld investeren in duurzame technologieën en hun productieprocessen aanpassen om afval te minimaliseren. Overheden kunnen regelgeving invoeren om de circulaire economie te stimuleren en consumenten kunnen hun eigen gedrag aanpassen door bijvoorbeeld duurzame producten te kiezen en afval te scheiden.

Informatie

Op dit moment wordt er door 2 teams met deskundigen uit 5 landen gewerkt aan de ontwikkeling die rond februari 2024 is afgerond. Wilt u meer informatie over deze nieuwe opleidingen of bijdragen aan de evaluatie ervan? Neem dat met ons contact op via email: info@stivako.nl

 
   « Meer Nieuws...