Disseminatie resultaten van Duurzame salons op Europees niveau

De communicatie, op Europees niveau, van de resultaten van het Erasmusproject "Toekomstige vaardigheden voor een beter leven in duurzame salons (https://www.sustainable-salon.info/) vond plaats tijdens de vergadering van het Europees Comité voor de sociale dialoog over persoonlijke diensten die op 21 maart 2023 in Brussel werd gehouden.

Istituto Veneto del Lavoro, de Italiaanse partner in het project, waarvan Stivako de projectleider is, presenteerde het project voor een alomvattende benadering van duurzaamheid tijdens de vergadering die werd bijgewoond door Coiffure EU https://www.coiffure.eu/ en Uni Europa Hair & Beauty https://www.uni-europa.org/sectors/hair-beauty/ , de Europese organisaties die de ondernemingen en werknemers in de kappers- en welzijnssector vertegenwoordigen.

IVL presenteerde alle outputs die het project wil bereiken (het profiel van de 2030-kapper, ontwikkeling van een evaluatiesysteem voor milieuduurzaamheid in scholen en in salons, productie van online tools voor zelfbeoordeling van het competentieniveau inzake milieukwesties, verspreiding van communicatiemateriaal voor gebruik met klanten en partners) maar concentreerde zich op de productie van lesmateriaal.

De partners van het project ontwikkelden "lesmateriaal" voor leerlingen dat beschikbaar is voor scholen, waaronder tekstboeken, opdrachten, een handleiding voor leraren, inclusief een lesplan met tijdsindeling, kits met hulpmiddelen voor leraren. Alle materialen zijn verdeeld in 3 detailniveaus en de 4 talen van het project (Engels, Nederlands, Spaans en Italiaans). Deze output zal leerkrachten en studenten helpen om duurzaamheid in de welzijnssector van morgen te introduceren. De presentatie wees op de website van het project als een fundamentele duurzame bron om de output beschikbaar te maken voor studenten, kapsalons, representatieve organisaties om duurzaamheid in de sector te ondersteunen. De presentatie had grote belangstelling bij de vakbonden en kappers . Zij gaan ook deelnemen aan de verspreiding van de projectresultaten en om duurzaamheidsaspecten deel te laten uitmaken van het volgende project over de uitvoering van de overeenkomst met de sociale partners.

 
   « Meer Nieuws...