De meest gevraagde competenties

Samenwerken, klantgerichtheid en overtuigingskracht zijn de drie belangrijkste competenties waar werkgevers anno 2017 om vragen. Dit blijkt uit onderzoek gebaseerd op een analyse van 15.000 assessments die zijn uitgevoerd door het GITP. Als echter wordt gekeken naar de competenties met het hoogste ontwikkelpotentieel, dan staat overtuigingskracht bovenaan.

Wanneer een respondent reageert op een vacature dan worden vaak tal van (hoge) eisen gesteld aan het gewenste kandidatenprofiel. Zo moet een kandidaat niet alleen beschikken over een genoemde competentie, maar moeten deze bijvoorbeeld ook aansluiten op de strategie, tijdgeest of maatschappelijke betrokkenheid van het vragende bedrijf. Steeds vaker laten bedrijven, vaak met behulp van specialistische bureaus, de competenties van potentiele kandidaten onder de loep nemen, om zo te zorgen dat de kandidaat met de beste (of meest passende) competenties komt bovendrijven.

Stivako kan u helpen om de functie en competenties in kaart te brengen (via onze samenwerkingspartner Dienstencentrum). Ook kan u meer inzicht krijgen van de persoonlijkheid van de kandidaat door het afnemen van een PPA (Persoonlijke Profiel Analyse). Meer informatie hierover? Neem contact op met Eva Bouwman die u meer gedetailleerde informatie kan verstrekken.

 
   « Meer Nieuws...