Conferentie Groene salon in El Palo, Malaga

Het project Toekomstige vaardigheden & duurzame ontwikkeling in de Groene Salon (Green Salon) heeft een 6e conferentie op 5 en 6 juni in Malaga georganiseerd. De belangrijkste onderwerpen van deze conferentie waren:
 
  • de resultaten van het ontwikkelde leermateriaal van drie leermodules over milieu, arbo en ondernemersvaardigheden bespreken. Het leermateriaal wordt ontwikkeld door de vier deelnemende scholen voor kappers- en schoonheidsonderwijs;
  • presentatie van het concept e-game;
  • het bespreken van de resultaten van het ontwikkelde fysieke duurzaamheidsspel. In de volgende periode wordt het spel getoetst en getest in de deelnemende landen;
  • presentatie van de definitieve versie van de internet gebaseerde diagnostische scan. De partners hebben besloten deze scan te ontwikkelen als een extra output. De diagnostische scan wordt gebouwd als een internetbeoordelingsinstrument voor de scholen en het MKB en de ondernemer en werknemers in de sector.

Doelstellingen van het project

De belangrijkste doelstellingen van het Green Salon project zijn: 
ontwikkeling van nieuwe educatieve producten zoals workshops over duurzaamheid en innovatie, ondernemersvaardigheden, leermiddelen voor scholen en post-beroepsonderwijs over duurzaamheid in de 'groene' salon, een studie van beheersystemen voor duurzaamheid in de sector, een diagnostische scan en routekaart voor bedrijven en scholen, een fysiek duurzaamheids spel en een internet bewustmakingsspel over duurzaamheid en ondernemersvaardigheden.

Partners

De deelnemende organisaties:

AARHUS TECH is een grote onderwijsinstelling in Denemarken gespecialiseerd in technische studies en biedt een scala aan internationale activiteiten.
EL PALO is een VET-instituut in Spanje. De onderwijsniveaus van El Palo omvatten baccalaureaat, beroepsopleiding in schoonheid, kappers en persoonlijke beeldconsultant en sociale programma's.
IGS (Instituut de Gestion Sociale) in Frankrijk, een groep instellingen voor hoger onderwijs, opleidingscentra (voltijds, coöperatief en uitvoerend) en onderzoeksfaciliteiten op basis van het concept van een Internationale Professionele Universiteit.
BRIDGWATER College kent jaarlijks meer dan 15.000 full- en deeltijdstudenten en heeft meer dan 1.000 medewerkers. De studentenpopulatie bestaat uit ongeveer 3.500 16 - 18 jarigen, evenals 700 studenten die hoger onderwijs volgen.
ROC van Amsterdam in Nederland is een van de grootste gemeenschapscolleges in Europa met ongeveer 35.000 studenten; 3.500 deeltijd- en fulltime medewerkers verspreid over ongeveer 60 locaties.
STIVAKO, een Nederlands wetenschappelijk instituut voor management en leiderschap in de gedrukte media en creatieve industrieën. Stivako is de coördinator van het project.
 
Meer informatie? Bezoek de project website: www.greensalon.eu
 
 
   « Meer Nieuws...