col-creation: het nieuwe innovatieve EU-project

In 2017 zijn door zes organisaties uit Bulgarije, Nederland, Oostenrijk en Spanje een subsidieaanvraag ingediend onder het ERASMUS+ programma van de EU. Dienstencentrum en Stivako participeren samen in dit internationale ontwikkelproject, met als titel: Development of a training program for enhancing co-creation and collaboration in the creative industry through sharing economy. Kortweg: COL-CREATION. Het project start op 01-11-2018 en eindigt 24 maanden later op 31-10-2020.

Ondernemen in de Creative Industrie is niet eenvoudig. Door snel innoverende klantwensen, wordt de vraag naar creativiteit bij werkgevers en werknemers steeds hoger. Daarnaast willen ondernemers graag hun (potentiele) klanten werven met zelf ontwikkelde businessconcepten. Maar het ontwikkelen van nieuwe businessconcepten valt in praktijk niet mee. Als MKB-ondernemer kan je bijna niet meer zonder de professionele hulp van collega’s in de sector. En dan vooral die collega’s die aanvullende kennis en kunde kunnen inbrengen. Dat leidt tot innovatieve businessmodellen, die beter inspelen op toekomstige klantbehoeften. Hier geldt het principe van: Samen sterk.

Het ERASMUS-project COL-CREATION moet MKB-bedrijven in de Creatieve sector helpen bij het leren ontwikkelen van nieuwe business concepten. Dit willen we bereiken via het geven van sectorale voorlichting, individuele benadering van werkgevers en werknemers met tailor made lesmateriaal. Dit zou moeten leiden tot nieuwe zienswijzen, waardoor bedrijven in de Creatieve Industrie, samen met andere collega’s in de productieketen, tot nieuwe innoverende businessmodellen komen. Met als einddoel: meer business creëren via innovatieve bedrijfsvoering.

 
   « Meer Nieuws...