FSC® Handelsmerkgebruik

Is logogebruik een remmende factor op de order doorlooptijd? Moet je bij de plaatsing van een FSC-logo bij een FSC-order toestemming vragen? Daar komt nu een eind aan! FSC biedt de mogelijkheid aan de certificeerder, in dit geval SKH (in samenwerking met de SCCI), om vrijstelling te geven bij het aanvragen van toestemming om het logo te gebruiken. Dit kan alleen als men aantoont het logogebruik onder de knie te hebben.

De SCCI en Stivako hebben in samenwerking met SKH een cursus Handelsmerkgebruik ontwikkeld. In deze cursus komen alle aspecten rond logogebruik van het FSC-label aan bod.

Examen

De cursus wordt afgesloten met een examen dat door de certificeerder wordt afgenomen. Slaag je voor dit examen dan krijg je vrijstelling bij gebruik van het on-product logo op drukwerk. De vrijstelling geldt voor diegene die het examen met goed gevolg heeft afgelegd en is dus persoonlijk. Er zijn aan het gebruik in de praktijk wel voorwaarden gebonden. Indien men toch niet aan de voorwaarden voldoet, wat bij een audit kan worden geconstateerd, wordt het certificaat en dus de goedkeuring ingetrokken.

Certificaat

Na het positief afsluiten van het examen ontvangt de deelnemer een certificaat. Dit certificaat is persoonlijk en geeft de bezitter vrijstelling bij het toestemming verkrijgen van logogebruik bij on-product gebruik op drukwerk.

Algemene informatie

Lestijden: 18.00-21.00 uur
Prijs: € 320,- inclusief examen