Informatiebeveiliging

De wereld is digitaal en uw bedrijf zit daar midden in. Uw bestaansrecht en deskundigheid is het bewerken en verrijken van informatie van uw klant. Uw bedrijfscontinuiteit hangt dus direct af van de manier waarop u omgaat met informatie. Wist u dat 70% van alle incidenten rondom informatiebeveiliging ontstaan door mensen die simpele fouten maken? Privacy is nu zo actueel dat de wetgever hierop begint in te grijpen. Vanaf 1 januari 2016 geldt er wettelijke meldplicht van datalekken. Als uw organisatie een fout maakt en uw mensen lichten de Autoriteit Persoonsgegevens niet in, dan kunt u een stevige boete verwachten.

Wij horen bijna dagelijks van onze relaties dat hun klanten eisen stellen: er moet zorgvuldig met hun informatie worden omgegaan. Adressenbestanden, marketing campagnes die niet mogen uitlekken, jaarverslagen, vertrouwelijke informatie, intellectueel eigendom. Uw klant geeft het aan u in bruikleen en moet op u kunnen vertrouwen. Dagelijkse zaken - zoals het werken met grote bestanden, zorgen voor backups, snel en kosteneffectief web-to-print aanbieden - wilt u veilig en met zekerheid kunnen doen. Uw mensen moeten een betrouwbare werkwijze hanteren en uw informatiesystemen moeten geschikt zijn voor de taak.

Stivako biedt twee opleidingen op het vlak van informatiebeveiliging:

Informatiebeveiliging-basisveiligheid

De opleiding informatiebeveiliging – basisveiligheid geeft u snel inzicht in de meest relevante taken, risico’s en maatregelen. U leert over de stappen die u moet zetten voor de wetgever en hoe u uw klant bedient. Daarnaast werkt u praktisch aan het terugdringen van de meest belangrijke risico’s. Lees meer...

Informatiebeveiliging – zekerheid

De opleiding informatiebeveiliging - zekerheid geeft u de kennis die u nodig heeft om een rol te vervullen in het werkveld security management. U leert welke zaken er praktisch geregeld moeten worden, maar ook over de wereld waarin u dit moet doen. Zo komen de eisen van wetgever en klant aan bod, en leert u leveranciers beheersen. Zo werkt de partner aan wie u werk uitbesteedt veiliger voor u, en biedt uw ICT-leverancier de juiste mate van ondersteuning.

De opleiding informatiebeveiliging – zekerheid is een goede verdieping op de opleiding informatie-basisveiligheid. Lees meer...